ERA De Piramide Diest - depiramide@era.be - 013 31 14 00 

PROJECT KOUTERMAN

ALken

Alken, een groen gelegen dorp in de Belgische provincie Limburg. Naast Alken-centrum liggen op het grondgebied nog twee andere dorpskernen. Sint-Joris en Terkoest. 

Met haar gunstige ligging tussen Hasselt en Sint-Truiden weet Alken veel mensen te bekoren. Je hebt hier nog veel groen, toch sta je op tien minuten op de grote markt van Hasselt of Sint-Truiden.

 

Zoals de slogan “Brouwen aan de toekomst” aangeeft, is Alken een gemeente in beweging. Met een gevarieerd aanbod aan verenigingen, zowel op sportief als op cultureel vlak, vinden jong en oud hun gading in deze gemeente. Ook het kwalitatieve onderwijsaanbod is een pluspunt!

Met de komst van project Kouterman, komt er straks een levendige buurt bij in het centrum van Alken. Zowel de 20 geclusterde huizen als de 14 open, halfopen en gesloten percelen zijn omgeven door een groen park, waarin het aangenaam vertoeven zal zijn voor jong en oud. Tevens heeft elke woning en bouwgrond een mooi tuintje.

Als  je Alken te voet wil ontdekken, dan is de Verborgen Moois Wandeling Mombeekvallei zeker een aanrader! Verscholen tussen de beemden en broekbossen verbergt de Mombeekvallei haar heerlijke rust voor de buitenwereld. Dit langgerekt natuurgebied ligt op de grens tussen Alken en Sint-Lambrechts-Herk.